THE
CLEVELAND LAW LIBRARY'S
SESQUICENTENNIAL
CELEBRATION TRIVIA
150th


The answer to these questions are located
somewhere on the Cleveland Law Library's web site.

  1. How many lawyers and judges signed the Cleveland Law Library Association’s 1st Constitution in 1869? ANSWER

  2. What date was the Cleveland Law Library Association founded? ANSWER

  3. Who was the first Cleveland Law Library Association Director? ANSWER

  4. Who was the first female Director of the Cleveland Law Library Association? ANSWER

  5. When could Cleveland Law Library Association members first begin borrowing books? ANSWER

  6. Which Librarian enjoyed the longest tenure as Director? ANSWER

  7. When was the Cleveland Law Library Association's 1st card catalog created? ANSWER

  8. What year did the Cleveland Law Library Association celebrate its centennial? ANSWER

  9. When did the first women join the Cleveland Law Library Association? ANSWER

  10. When did the Cleveland Law Library Association create its first web site? ANSWER

  11. When did the Cleveland Law Library acquire the entire 4th floor of the Cuyahoga County Courthouse? ANSWER

  12. When did the Cleveland Law Library Association hold its first book discussion? ANSWER

  13. When did the Cleveland Law Library Association create its blog? ANSWER

  14. When did the Cleveland Law Library Association post its first social media content? ANSWER

  15. When did the Cleveland Law Library Association first offer computerized legal research services? ANSWER

  16. When did the Cleveland Law Library Association dedicate its 2 Little Free Libraries? ANSWER

  17. When was the Cleveland Law Library open to the public? ANSWER

  18. When did the Cleveland Law Library Association create its first podcast? ANSWER

  19. When did the Cleveland Law Library Association join CLEVNET? ANSWER

  20. When did the Cleveland Law Library Association 1st launch an online catalog? ANSWER

  21. When did the Cleveland Law Library Association achieve 501(c)(3) status? ANSWER

  22. When did the Cleveland Law Library Association issue its 1st Newsletter? ANSWER

  23. How many conference rooms does the Cleveland Law Library have? ANSWER

  24. How long do Ohio books circulate? ANSWER

  25. What was the topic of the Cleveland Law Library's 1st Virtual Display?​ANSWER

  26. What classification system does the Cleveland Law Library use for cataloging its books? ANSWER

  27. What are the ways that patrons of the Cleveland Law Library can make reference requests? ANSWER

  28. What are the Cleveland Law Library's regular hours of operation? ANSWER

  29. How many QR codes does the Cleveland Law Library use for its Subject Collections? ANSWER

  30. What forms of CLE programming does the Cleveland Law Library offer? ANSWER

  31. How many staff members does the Cleveland Law Library currently employ? ANSWER

  32. When did the Cleveland Law Library association acquire its first copy machine? ANSWER

  33. When did the Cleveland Law Library Association move into the Cuyahoga County Courthouse at 1 West Lakeside Avenue? ANSWER

  34. Who painted the Cleveland Law Library's frieze of a New England Town Meeting? ANSWER

  35. How many members of the Cleveland Law Library joined the War effort to serve in WWI? ANSWER

  36. What day of the week is the Cleveland Law Library open to the public? ANSWER

  37. What does the prefix KFO on a book spine stand for? ANSWER

  38. In what year did the Cleveland Law Library Association celebrate its 125th Anniversary? ANSWER

  39. In what year did the Cleveland Law Library Association launch its Members Only page? ANSWER

  40. How many Cleveland Law Library Association members are needed for a quorum at a membership meeting? ANSWER

  41. The Cleveland Law Library is "Green Certified" by what entity? ANSWER

  42. In what year did the Cleveland Law Library Association first register the domain name of clevelandlawlibrary.org? ANSWER

  43. What was the address of the Cleveland Law Library Association's first web site? ANSWER

  44. When did the Cleveland Law Library host its first live CLE CLE program? ANSWER

  45. When did the Ohio legislature create Ohio County Law Libraries? ANSWER

  46. When did the Cleveland Law Library launch itsd "Borrow a Librarian" program? ANSWER

  47. When did the Cleveland Law Library host its first Pro Se Divorce Clinic? ANSWER

  48. When did the Cleveland Law Library host its first Probate Brief Advice Clinic? ANSWER

  1. How many lawyers and judges signed the Cleveland Law Library Association’s 1st Constitution in 1869? ANSWER: 66

  2. What date was the Cleveland Law Library Association founded? ANSWER: December 18, 1869

  3. Who was the first Cleveland Law Library Association Director? ANSWER: George A. Galloway

  4. Who was the first female Director of the Cleveland Law Library Association? ANSWER: Francis Johnson

  5. When could Cleveland Law Library Association members first begin borrowing books? ANSWER: 1980

  6. Which Librarian enjoyed the longest tenure as Director? ANSWER: Arthur W. Fiske

  7. When was the Cleveland Law Library Association's 1st card catalog created? ANSWER: 1910's

  8. What year did the Cleveland Law Library Association celebrate its centennial? ANSWER: 1969

  9. When did the first women join the Cleveland Law Library Association? ANSWER: 1910's

  10. When did the Cleveland Law Library Association create its first web site? ANSWER: 1995

  11. When did the Cleveland Law Library acquire the entire 4th floor of the Cuyahoga County Courthouse? ANSWER: 1976

  12. When did the Cleveland Law Library Association hold its first book discussion? ANSWER: 2005

  13. When did the Cleveland Law Library Association create its blog? ANSWER: 2005

  14. When did the Cleveland Law Library Association post its first social media content? ANSWER: 2009

  15. When did the Cleveland Law Library Association first offer computerized legal research services? ANSWER: 1970

  16. When did the Cleveland Law Library Association dedicate its 2 Little Free Libraries? ANSWER: 2017

  17. When was the Cleveland Law Library open to the public? ANSWER: 2010

  18. When did the Cleveland Law Library Association create its first podcast? ANSWER: 2007

  19. When did the Cleveland Law Library Association join CLEVNET? ANSWER: 1985

  20. When did the Cleveland Law Library Association 1st launch an online catalog? ANSWER: 1987

  21. When did the Cleveland Law Library Association achieve 501(c)(3) status? ANSWER: 1940's

  22. When did the Cleveland Law Library Association issue its 1st Newsletter? ANSWER: 1986

  23. How many conference rooms does the Cleveland Law Library have? ANSWER: 3

  24. How long do Ohio books circulate? ANSWER: 1 day

  25. What was the topic of the Cleveland Law Library's 1st Virtual Display? ANSWER: Prominent Female Lawyers in Ohio and Cleveland History

  26. What classification system does the Cleveland Law Library use for cataloging its books? ANSWER: Library of Congress Classification

  27. What are the ways that patrons of the Cleveland Law Library can make reference requests? ANSWER: Email, online form, telephone, text, chat, fax, : https://clevelandlawlibrary.org/Reference/Reference.html

  28. What are the Cleveland Law Library's regular hours of operation? ANSWER: 8:30 a.m.-5:00 p.m. M-F

  29. How many QR codes does the Cleveland Law Library use for its Subject Collections? ANSWER: 44

  30. What forms of CLE programming does the Cleveland Law Library offer? ANSWER: Live CLE, CLE webinars, Video Replays https://clevelandlawlibrary.org/Public/Misc/cle/cle.html

  31. How many staff members does the Cleveland Law Library employ? ANSWER: 5

  32. When did the Cleveland Law Library association acquire its first copy machine? ANSWER: 1950s

  33. When did the Cleveland Law Library Association move into the Cuyahoga County Courthouse at 1 West Lakeside Avenue? ANSWER: 1912

  34. Who painted the Cleveland Law Library's frieze of a New England Town Meeting? ANSWER: Max Bohm

  35. How many members of the Cleveland Law Library joined the War effort to serve in WWI? ANSWER: 71

  36. What day of the week is the Cleveland Law Library open to the public? ANSWER: Every Wednesday

  37. What does the prefix KFO on a book spine stand for? ANSWER: Ohio legal materials

  38. In what year did the Cleveland Law Library Association celebrate its 125th Anniversary? ANSWER: 1994

  39. In what year did the Cleveland Law Library Association launch its Members Only page? ANSWER: 1999

  40. How many Cleveland Law Library Association members are needed for a quorum at a membership meeting? ANSWER: 10

  41. The Cleveland Law Library is "Green Certified" by what entity? ANSWER: The Cleveland Metropolitan Bar Association

  42. In what year did the Cleveland Law Library Association first register the domain name of clevelandlawlibrary.org? ANSWER: 2002

  43. What was the address of the Cleveland Law Library Association's first web site? ANSWER: www.clelaw.lib.oh.us

  44. When did the Cleveland Law Library host its first live CLE CLE program? ANSWER: 2006

  45. When did the Ohio legislature create Ohio County Law Libraries? ANSWER: 2009

  46. When did the Cleveland Law Library launch itsd "Borrow a Librarian" program? ANSWER: 2014

  47. When did the Cleveland Law Library host its first Pro Se Divorce Clinic? ANSWER: 2017

  48. When did the Cleveland Law Library host its first Probate Brief Advice Clinic? ANSWER: 2018

150th

1 West Lakeside Avenue, FL4  •  Cleveland, Ohio 44113-1078  •  Email: lawlib@clelaw.lib.oh.us  •  Phone: (216) 861-5070  •  Fax: (216) 861-1606


home


Created on: April 11, 2019 -
copyright